top of page

VOKA brengt ondernemers samen in oefencomplex Club Brugge

Of Bart Verhaeghe bereid was om tijdens een lunch een klankbord te zijn voor een jonge ondernemer? De vraag van VOKA West-Vlaanderen bleef niet lang onbeantwoord. Bart Verhaeghe maakte er graag een uurtje voor vrij in zijn agenda. Op één voorwaarde. Ondernemen is hard werken, No Sweat/No Glory, en dus spraken de Club Brugge-voorzitter en de 28-jarige David Lebbe af in het Belfius basecamp in Westkapelle.


Met meer dan 7000 producten in de virtuele rekken van de Thuiszorgwebshop is zaakvoerder David Lebbe een starter die weliswaar al stevig uit de startblokken gesprongen is. Zijn webshop focust zich op hulpmiddelen waarmee ouderen en zorgbehoevenden langer thuis kunnen wonen. En daar hebben ze natuurlijk ook buiten onze landsgrenzen oren naar. “We hebben intussen een .nl shop opgericht om ook onze noorderburen beter te bereiken” vertelt David Lebbe. “In mei namen we Thuiszorg Online over, tot dan onze grootste concurrent. Door de integratie van beide zorgwinkels kunnen we heel wat expertise en een gevarieerd aanbod bieden, in België én Nederland.”


Tijdens het VOKA-event ‘Vliegende Starters’ nam Wevelgemnaar David Lebbe deel aan een wedstrijd om een lunch te winnen met een ervaren ondernemer. Het werd een etentje met Bart Verhaeghe, die het voorstel van VOKA West-Vlaanderen zeer genegen was. “Ondernemers mogen zich gerust wat vaker laten horen, enerzijds om mensen warm te maken voor het vak, anderzijds om de moeilijkheden en mogelijke valkuilen die een ondernemer tegenkomt ook te durven benoemen” aldus Verhaeghe. “Zowel tijdens een lezing, in mijn boek ‘Durf!’ als tijdens een informele lunch ga ik die onderwerpen niet uit de weg. Anderzijds steek ik ook veel op van de nieuwe generatie ondernemers. Ik hoor graag waar ze mee bezig zijn en hoe ze hun business aanpakken. Door daarover van gedachten te wisselen leren we veel bij en versterken we elkaar.”


De lunch vond plaats in het gloednieuwe oefencomplex van Club Brugge. Het Belfius basecamp straalt dan ook enkele belangrijke waarden uit die Bart Verhaeghe vooropstelt in zijn carrière. “Ondernemen doe je niet alleen, je doet dat met een heel team, net zoals bij een elftal en zijn entourage. Je werkt samen naar vooropgestelde doelen, volgens een duidelijke strategie en doordachte visie. Hier voel je dat er bij Club dag in dag uit hard gewerkt wordt om de doelstellingen te halen. Zowel op als naast het veld. Club Brugge wordt dan ook gerund als een echt bedrijf, volgens een duurzame strategie.”


David Lebbe ging na de lunch naar huis met een gesigneerd Club Brugge-truitje, maar vooral met enkele waardevolle adviezen. “Het gesprek met Bart Verhaeghe was omwille van zijn drukke agenda kort maar krachtig. Ik onthoud vooral dat je je best laat omringen met mensen die de waarheid durven zeggen in plaats van ja-knikkers. Laat je in beslissingen altijd leiden door het businessplan dat je vooropgesteld hebt, niet door een buikgevoel of mooi verpakte pitch. Wijze raad die mijn zakenpartner Nicolas Vandermarliere en ik zeker ter harte gaan nemen in de verdere groei van de Thuiszorgwebshop.”
תגובות


bottom of page