top of page

VASTGOED

BROEKLIN

Vastgoedontwikkeling

Met zijn meerderheidsparticipatie in Uplace blijft LakeSprings trouw aan de sector waar het allemaal mee begon: vastgoedontwikkeling.  Uplace wil innovatieve vastgoedprojecten creëren. Unieke plekken die verschillende functies met elkaar verzoenen: woningen, kantoren, retail, food & beverage, ontspanningsmogelijkheden en groene longen. De ‘all-in-one’-concepten, die door hun ontwerp en veelzijdige invulling samensmelten met de ruime omgeving, beantwoorden aan de noden en behoeften van de inwoners en de streek. Vanwege hun innovatieve en duurzame karakter bieden de projecten van Uplace een meerwaarde voor de hele gemeenschap. Uplace werkt onder meer aan BROEKLIN in Machelen en Hof van Saeys in Dendermonde.

Kasteel van Bever, Strombeek-Bever

Vastgoedinvesteringen

De divisie Vastgoedinvesteringen staat in voor het beheer en het onderhoud van het vastgoed van LakeSprings en het actief zoeken naar nieuwe vastgoedinvesteringen. Ze is onder andere eigenaar van het prachtige Kasteel van Bever, de thuishaven van LakeSprings en Uplace.

BEURSGENOTEERDE EN NIET-PUBLIEKE AANDELEN

RWC.jpg

Redwoods Capital is de vennootschap die investeert in beursgenoteerde aandelen. We doen dat volgens de principes van value investing, een hyperrationele manier om te beleggen. We kijken voorbij de hypes en de emoties van de beurs. Value investing sluit perfect aan bij de visie en missie van LakeSprings, omdat de focus ligt op de fundamenten van een onderneming en ver voorbij de waan van de dag kijkt.

Male Scientist

Fagus Invest beheert de investeringen in niet-publieke bedrijven. Deze vennootschap participeert in veelbelovende ondernemingen, gerund door getalenteerde en gepassioneerde mensen. De voornaamste participatie van Fagus Invest is het investeringsfonds Droia, waarmee onderzoek mogelijk gemaakt wordt in beloftevolle therapieën tegen kanker en genetische ziekten.

VOETBAL

Club Brugge

LakeSprings is meerderheidsaandeelhouder van Club Brugge. Bart Verhaeghe nam in 2011 het roer over bij de club van zijn hart, de club waar hij als kind al voor supporterde.

 

Hij bouwde samen met Vincent Mannaert Club Brugge uit tot een moderne club met een transparante structuur en een professionele organisatie. Ze lieten een frisse wind door het Belgisch voetballandschap waaien, en moderniseerden de club zonder aan haar ziel te raken.

 

clubbrugge.jpg

No Sweat, No Glory.
Bluvn goan!

 

Die stevige fundamenten zijn het DNA van Club Brugge, dewelke omschreven staat in de ethische code voor alle medewerkers, partners, supporters, spelers, en alle andere betrokkenen bij Club. Het DNA van Club Brugge vormt de basis voor de opeenvolgende sportieve successen.  

NON-PROFIT

Non-profit logo's_IT-CBF-AKF-VL.jpg

Bart Verhaeghe is mede-oprichter van Itinera. Deze onafhankelijke denk- en doetank wil mee nadenken over de grote maatschappelijke vraagstukken van morgen en over de richting die België uit moet. Met ervaren, gerespecteerde experts in domeinen als de arbeidsmarkt, migratie, pensioenen en energie wil Itinera wegen op het maatschappelijk debat. Altijd op een constructieve manier. Niet door te roepen aan de zijlijn, maar door concrete beleidsaanbevelingen te doen die gestoeld zijn op diepgaande analyses. Facts and figures staan daarbij centraal. Sinds de oprichting in 2006 heeft Itinera een gezaghebbende stem in de beleidsvorming. Dankzij de financiële steun van ondernemers, ondernemingen en families, kan de denk- en doetank volledig onafhankelijk werken.  LakeSprings is één van de financiële partners van Itinera.

nonprofit2.jpg

 

De Club Brugge Foundation organiseert projecten die de sociale integratie, gezondheid en educatie van voornamelijk kansengroepen bevorderen. Club Brugge neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid op door de kracht van voetbal aan te wenden voor de brede samenleving.

Om het Vlaamse ondernemerschap ook in de toekomst veilig te stellen en een nieuwe generatie van ondernemers te helpen klaarstomen, sponsort Bart Verhaeghe het Student Entrepreneurship Fund van Vlerick Business School.

bottom of page