top of page

LakeSprings steunt Vlerick Entrepreneurship Fund

LakeSprings is trotse partner van het Student Entrepreneurship Fund, een fonds waarmee Vlerick Business School startende ondernemers een duwtje in de rug wil geven. De komende vijf jaar engageert de holding van Bart Verhaeghe zich om dit fonds financieel te steunen.


Vlerick en LakeSprings hebben hetzelfde doel voor ogen: het ondernemerschap voluit ondersteunen. Vlerick Business School doet dat met zijn opleidingen in de campussen van Gent, Brussel en Leuven, maar ook met de oprichting van het Student Entrepreneurship Fund. Tot nu toe werd er 750 000 euro opgehaald bij 11 donateurs, waaronder LakeSprings.


Volgens Bart Verhaeghe, zelf een Vlerick-alumnus, kan het fonds doorslaggevend zijn voor wie een sterk idee wil uitbouwen tot een onderneming: “Door het fonds te steunen hoop ik het ondernemersvuur bij studenten aan te wakkeren. Iedereen moet – mits een goed businessplan – de mogelijkheid krijgen om een droom waar te maken. Jonge ondernemers die dúrven springen, krijgen via het fonds een duwtje in de rug.”


Het ondernemerschap stimuleren zit sinds zijn oprichting in 1953 in het DNA van Vlerick Business School. Marion Debruyne, decaan Vlerick Business School, licht het idee achter het fonds toe: “We tellen heel wat ondernemers onder onze alumni en drie van hen – Collibra, Argenx en Combell – mogen zich ondertussen zelfs een ‘unicorn’ noemen. Maar alle begin is moeilijk en daarom willen we de stap tussen droom en daad aanmoedigen. Met het Student Entrepreneurship Fund willen we huidige Vlerick-studenten en recent afgestudeerde alumni ondersteunen in de initiële fase van hun onderneming. De steun uit het fonds kan gebruikt worden voor idee- en productontwikkeling om zo potentiële klanten, investeerders of andere stakeholders te kunnen overtuigen van het potentieel van hun start-up.”


Vlerick Business School neemt geen participatie in de ondernemingen die steun krijgen uit het fonds. Ontvangers doen wel de belofte om later als succesvolle ondernemer op hun beurt het fonds te spijzen en zo de cirkel rond te maken door een nieuwe generatie van starters een kans te geven. Meer informatie vindt u op de website van Vlerick.

Comments


bottom of page