top of page

Terug naar de top, met een daadkrachtig beleid en goed bestuur

2020 gaat de geschiedenisboeken in als annus horribilis. Als land richten we nu de blik op een snelle weg uit de pandemie, maar de uitdagingen op korte termijn mogen ons niet blind maken voor die op lange termijn. Hoe houden we de pensioenen betaalbaar? Is de Belgische staatsschuld houdbaar op lange termijn? Kan onze fiscaliteit eenvoudiger en eerlijker? Die vragen stelden zich al voor de coronacrisis, maar zijn als gevolg van een gezondheids- en economische crisis nog urgenter geworden.

In afwachting van het Belgisch relanceplan voor de coronacrisis lanceert Itinera aan reeks van 12 webinars met Itinera-fellows en gastsprekers als Wouter Duyck, Ive Marx en Ignaas Devisch. Daarin bespreken experts uit verschillende domeinen hoe het Belgisch relanceplan eruit moet zien, maar ook hoe we ons land ook nà corona weer op de rails krijgen – met als horizon 2030.


Inschrijven voor de wekelijkse webinars doet u op de website van Itinera.


Dit filmpje vat alvast samen waar het allemaal om draait. Met een daadkrachtig beleid en goed bestuur moet België zijn leidersrol terug claimen. Tijd voor actie!Comments


bottom of page