top of page

Afscheid bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond

Bijgewerkt op: 1 jul. 2019

Bart Verhaeghe, die sinds 2016 lid was van de Raad van Bestuur van de KBVB, heeft in juni 2019 afscheid genomen als bestuurder en vicevoorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Hij zal zich als clubvoorzitter voortaan focussen op de uitdagende projecten van Club Brugge, evenals op zijn andere professionele activiteiten.
Voor Bart Verhaeghe is zijn rol in het strategische werk bij de KBVB afgerond, waardoor hij zich in de toekomst intensiever kan toeleggen op zijn professionele activiteiten, onder meer bij Club Brugge.


Bart Verhaeghe: “Als clubvoorzitter sta ik voor heel wat uitdagingen, zoals het stadiondossier en de verdere professionalisering van Club. We proberen een innovator in het voetbal te zijn, en daar zal ik me verder op toeleggen. Ik heb alle vertrouwen in het management van de KBVB en in mijn opvolging binnen de Raad van Bestuur.”


In 2013 kwam Bart Verhaeghe, via afvaardiging uit de Pro League, terecht in het Uitvoerend Comité van de KBVB. Drie jaar later nam hij het mandaat op van bestuurder. Zijn strategisch werk als ondervoorzitter richtte zich op de modernisering en professionalisering van de KBVB, om de federatie klaar te maken voor de uitdagingen waar het Europese en wereldwijde voetbal voor staat.


Bart Verhaeghe: “Ik kan tevreden terugblikken op de voorbije drie jaar. Ik heb zeer constructief mogen samenwerken, in het bijzonder met voormalig bondsvoorzitter Gérard Linard en collega-bestuurder Mehdi Bayat. Samen hebben we de federatie van bovenaf grondig herschikt. We hebben de bond, die in 2016 nog met een verlies van 8 miljoen euro kampte, kunnen ombuigen naar een financieel gezonde federatie die dit jaar zelfs 13 miljoen euro winst boekt.”


Ook op de afwerking van het nationaal voetbalcentrum in Tubeke blikt Bart Verhaeghe met voldoening terug. Het voorbije jaar keurde de Raad van Bestuur de verhuizing goed van alle diensten van de KBVB naar Tubeke, waardoor ook de werking van de federatie efficiënter zal verlopen en verder zal professionaliseren. CEO Peter Bossaert heeft daarvoor zowel letterlijk als figuurlijk de sleutels in handen gekregen. “Het aanstellen van een professioneel management voor de operationele werking was één van de prioriteiten bij de KBVB” verduidelijkt Bart Verhaeghe. “De installatie van die good governance en het uitrollen van een ethische code waren cruciaal om transparantie te brengen in de KBVB. We hebben Peter Bossaert en zijn managementteam het volste vertrouwen gegeven om de bond nu als een moderne federatie te runnen, ten dienste van haar leden. De weg ligt open om één van de beste Europese voetbalfederaties te worden. Ik wens de KBVB daar alle succes mee en dank iedereen die zich daar actief voor inzet.”


Tot slot dankt Bart Verhaeghe ook de volledige sportieve omkadering van de nationale teams. De voorbereiding op het WK in Rusland en de bronzen medaille zijn voor hem onvergetelijke momenten. “Ik wil Roberto Martínez, de hele staf en de Rode Duivels daar uitdrukkelijk voor bedanken en ik wens hen veel geluk en succes toe in de kwalificatiecampagne voor het EK 2020.”

Comentarios


bottom of page